Ben je voorstander van learning by doing? Dan is de oefenfirma zeker iets voor jou of voor je organisatie. En er is meer: wil je ook zien hoe trainees het aanpakken in real live? Dat kan! COFEP organiseert jaarlijks een internationale handelsbeurs voor oefenfirma’s, nl. de BELFAIR. Trainees kunnen zich voorbereiden op de BELFAIR door deel te nemen aan regionale beurzen.

De eerstvolgende editie van BELFAIR gaat door op donderdag 8 en vrijdag 9 maart 2018  in Paleis 2 van Brussels Expo. Met +/- 120 standen per dag belooft deze editie van de BELFAIR opnieuw een groot succes te zijn. Alle standhouders zijn oefenfirma’s gerund door leerlingen, studenten en werkzoekenden. De standhouders bieden een ruim en gevarieerd maar fictief assortiment van goederen en diensten, hetzelfde assortiment dat ze doorheen het jaar aanbieden in hun oefenfirma op school, in de hogeschool of het opleidingscentrum. Met de BELFAIR gaan we nóg een stapje verder dan het simuleren op de opleidingsvloer. De trainees worden in een écht beursgebouw gestimuleerd om uit hun bijzondere opleidingscocon te stappen en in levende lijve o.m. bezoekers te onthalen, een verkoopgesprek te voeren en te onderhandelen. Een échte beurs voor fictieve bedrijven!

Naast de handelstransacties vinden er enkele wedstrijden plaats, zoals de elevator pitch en een mystery shopping. De deelnemers maken kans op mooie, reële prijzen, geschonken door COFEP. Overweeg je om zelf een oefenfirma binnen je organisatie op te richten? Ben je benieuwd naar de prestaties van je oefenfirma op de beurs? Kom dan zeker langs! Registreer je als bezoeker via deze link of stuur een mailtje naar belfair2018@cofep.be.

Het reglement kan je hier nalezen.

Hieronder vind je een fotoreeks van BELFAIR 2016 in ICC Gent. Hiernaast kan je video’s bekijken van BELFAIR 2017 in Brussels Expo en een getuigenis, net als enkele artikels rond deze beurs.

1 ding staat vast: BELFAIR is een event om niet te missen!