BELFAIR 2019

Deze internationale beurs voor virtuele bedrijven gaat door op 14 en 15 maart 2019 tussen 9u30 en 15u30 in Hal 1 van Brussels Expo.

PROGRAMMA

1/ Beursactiviteiten: handel drijven!
We verwachten meer dan 100 verschillende standhouders per dag! 250 virtuele bedrijven zullen hun producten aan de man brengen en jou proberen te overtuigen om een virtuele aankoop bij hen te doen. Het hoogtepunt binnen een COFEP-werkjaar voor trainees, trainers en het COFEP-team uiteraard. 

Schrijf je hier gratis in als bezoeker! Via deze link kan je het beursreglement voor bezoekers nalezen.

 

2/ Wedstrijden

Volgende wedstrijden worden door COFEP georganiseerd:

  • Elevator Pitch

Tijdens de beurs worden de standhouders beoordeeld door ‘mystery shoppers’. De standhouders weten niet wie de mystery shoppers zijn of op welk moment zij hen komen beoordelen. De ‘mystery shoppers’ noteren nauwgezet hun bevindingen en letten daarbij op: “Hoe werden we onthaald”, “Had de verkoper voldoende productkennis”, “Zocht de verkoper de noden van de klant”, …

Op het einde van elke beursdag wordt een winnaar uitgeroepen.

  • Mystery Shopping

In deze wedstrijd krijgen standhouders de kans om hun virtueel bedrijf voor te stellen en te verkopen binnen een beperkte tijd (60 seconden). Het is hierbij belangrijk om goed voorbereid te zijn. Er moet zeker een antwoord gegeven worden op de volgende vragen: ‘Wie zijn we?’, ‘Wat is het product?’ en ‘Wat heeft de koper eraan?’ Er is elke dag een winnaar van deze wedstrijd.

  • Startup Battle

In deze uitdagende wedstrijd vorm je samen met max. 3 andere trainees een groepje. Je overlegt binnen dit groepje over een marketingcase die je ter plaatse ontvangt. Dit overleg neemt een 2-tal uur in beslag. Daarna stel je met het groepje de uitwerking van de case voor aan een jury. Zij beoordelen de presentaties en kiezen iedere beursdag het winnende team. 

Ook voor bezoekers!

3/ Interactieve workshop: TLT International

Op zoek naar een leuke manier om je lessen Economie, Handel of Logistiek interactiever te maken? Kom kennismaken met TLT international van Logos als educatief en praktijkgericht spel tijdens een van de interactieve workshops op de Belfair-beurs. Het spel zelf uittesten kan, samen met Logos, op volgende tijdstippen: 

Donderdag 14/3 11u15 – 12u00 13u30 – 14u15

Vragen?

Mail naar: belfair2019@cofep.be