ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit is software die binnen bedrijven voornamelijk wordt gebruikt ter ondersteuning van de bedrijfsprocessen.

Door het gebruik van ERP-systemen zijn bedrijven in staat om het gebruik van bedrijfsmiddelen te controleren en de efficiëntie van de activiteiten te verbeteren. Omdat alle processen ondersteund worden door één systeem, hoeft ook de database van o.m. klanten en artikelen maar één keer ingevoerd te worden. ERP maakt komaf met verschillende systemen of software pér afdeling, en op die manier dus ook met dubbele invoer van gegevens.

Een ERP-systeem leidt tot efficiëntere processen, betere planning en afstemming, een beter inzicht in de operatie en kan zelfs leiden tot kostenreductie. ERP is een hulpmiddel voor een beter informatiemanagement – het zorgen dat de interne en externe stroom van bedrijfsinformatie optimaal verloopt binnen en door alle processen.

Met behulp van ERP worden álle bedrijfsprocessen (aankoop/ verkoop, voorraad, boekhouding, logistiek) zodanig met elkaar verbonden, dat alle informatie door het hele bedrijf (en dus door alle werknemers), bruikbaar en raadpleegbaar is.

AAN DE SLAG!
Wil je zelf van start gaan met ERP binnen je oefenfirma? Check dan zeker ons project COFEP erp’t.

Wil je andere accenten leggen? Neem dan een kijkje op onze pagina Projecten. Voor ieder wat wils…

  • COFEP gaat internationaal! Wil je de internationale samenwerking binnen je virtueel bedrijf boosten? Stap dan in een van onze mini-netwerken!