In België worden er jaarlijks +/- 7 regionale beurzen georganiseerd. In tegenstelling tot de BELFAIR worden de regionale beurzen niet georganiseerd door COFEP zelf, maar door een aangesloten opleidingsinstelling.

Het voorbereiden van zo’n beurs biedt de trainees de kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij de organisatie. Ze staan samen met de trainer in voor alle facetten van de organisatie: van het versturen van uitnodigingen tot het opzetten van standen, van het ontvangen van de standhouders tot het entertainen van de bezoekers. Een regionale beurs organiseren is een allround project!

De deelname aan de beurs biedt de trainees dan weer een uitstekende gelegenheid om de opgedane kennis en vaardigheden aan de werkelijkheid te toetsen. Trainees moeten er zowel hun virtueel bedrijf als hun producten promoten. Kopen en verkopen staat centraal, en zo leren zij meteen ook het échte zakenleven kennen. 

De regionale beurs is de ideale voorbereiding op de apotheose voor de virtuele bedrijven, nl. de internationale BELFAIR beurs in maart.

Data & locaties voor de regionale beurzen worden gepubliceerd in de Kalender.

 

Enkele sfeerbeelden van de regionale beurzen doorheen de jaren:

La Foire régionale de Tournai 2018